Ga terug

Naam
Zonnehoeve
Postocode
3896 LJ
Adres
Priempad 6
Plaats
Zeewolde
Type bedrijf
Winkel/Webshop, Boeren en producenten
Type product
Vlees, Zuivel, Groenten, Aardappelen
Omschrijving

Zonnehoeve is in 1981 gestart en daarmee één van de oudste biologisch-dynamische bedrijven in Flevoland. De bedrijfsvoering is erop gericht om de landbouwkundige kringloop zo gesloten mogelijk te maken, dan immers kan de bodem rijker en vruchtbaarder worden en is een duurzame voedselproductie mogelijk.
De koeien op Zonnehoeve zijn “dubbeldoel”, ze zijn zowel geschikt voor melk als voor vlees. De voormalige melkkoeien zijn ideaal voor gehakt, hamburgers en worstjes. Naast de koeien zijn er ossen en stieren. Het vlees van deze dieren is geschikt voor de luxere soorten vlees: biefstuk, rosbief, stooflappen etc. De dieren leven circa 2 tot 3 jaar in een natuurgebied tot ze groot genoeg zijn voor de slacht. Door hun gevarieerd natuurlijk dieet en bewegingsruimte krijgt het vlees een bijzondere smaak.
De Tuinderij is sinds 2011 een bedrijfstak van Zonnehoeve. Er worden hier intensieve gewassen geteeld, zoals ijsbergsla, kapucijners, vroege aardappels (Frieslanders) en suikermaïs.  Momenteel telen we zo’n 30 soorten groenten. Afgelopen jaar zijn er 20 klanten wekelijks met een groentetas naar huis gegaan. Daarnaast is er groente geleverd aan een kinderdagverblijf in Almere, aan natuurvoedingswinkels in Amersfoort en Amsterdam, aan het voedselkollektief in Amersfoort en aan Rechtstreex Utrecht.

Foto
Zonnehoeve Boukjes-groenteeZonnehoeve extra fotoZonnehoeve Vleespakket-classic-225x300

Ga terug